1. Ssanie oleju dobre w wielu przypadkach

Można ją stosować w leczeniu zapalenia żył, chronicznej anemii, paraliżu, egzemy, obrzęków, chorób żołądka, jelit, serca, układu krwionośnego, nowotworów, chorób stawów , zatoki  i wielu innych mniej poważnych, lecz dokuczliwych nie domagań. metoda jest prosta, bezbolesna i absolutnie nieszkodliwa. z powodzeniem stosowało ją nie jedno pokolenie syberyjskich znachorów. istotą metody jest następujące działanie:

Rano na czczo lub wieczorem przed snem (po upływie 3-4 godzin od ostatniego posiłku) należy wziąć do ust nic więcej niż 1 stołową łyżkę oleju słonecznikowego, kukurydzianego, lnianego i ssać jak cukierka, trzymając w przedniej części ust. ssać należy lekko, bez wysiłku przez 25-30 minut. olej z początku trochę zgęstnieje, potem stanie się płynny i biały. należy go wypluć, w żadnym wypadku nie łykać! -zawiera substancje, wywołujące wiele chorób. metodę tę można stosować dowolnie długo, dopóki nie odczujecie rześkości , energii, spokoju, nie powróci zdrowy sen i dobra pamięć. ostre stany chorobowe mijają szybko – w ciągu 2¬3 tygodni, chroniczne – w ciągu kilku miesięcy, do roku. należy mieć na uwadze, że przy chorobach chronicznych (reumatyzm, artretyzm, zapalenie żył) w pierwszym tygodniu mogą wystąpić lekkie niedomagania, słabość itp. zjawiska te występują przy osłabieniu ognisk choroby. jest to normalne i należy to przetrzymać. widocznym objawem pomyślnego przebiegu leczenia są: energia w ciele po przebudzeniu, lepszy apetyt, rześkość. kwestię, jak długo należy stosować ssanie oleju, każdy powinien rozstrzygnąć sam, biorąc pod uwagę stan własnego zdrowia. ludzie zdrowi i dzieci mogą również stosować tę metodę w celach profilaktycznych przez 2 tygodnie. pozwoli to nie tylko zabezpieczyć się przed wyżej wymienionymi chorobami, ale także pozbyć się toksycznych metali ciężkich, które występują w każdym organizmie, nawet zdrowym. lepiej zapobiegać chorobie, niż ją leczyć.

2. Dla poprawy krążenia- dobrze jest używać pieprzu cayenne do każdego posiłku

3. Przy słabym sercu unikajmy latem kaszy gryczanej i miodu gryczanego gdyż nasili objawy.

4. Wycieńczenie organizmu po przebyciu ciężkiej chorobie 

Składniki:                                                                                                                   

miód      – 100 g                                                                                                              

masło     – 100 g                                                                                                           

smalec     – 100g                                                                                                            

sok z aloesu   – 15 g                                                                                                      

kakao (proszek)  – 100 g

Wszystko włożyć do szklanego naczynia. Następnie wstawić do garnka z gorącą wodą na 20 minut. Wszystko dobrze wymieszać, przykryć pokrywką. Przechowywać w ciemnym miejscu.

Stosowanie: używać codziennie po 1 łyżce stołowej, popijając szklanką gorącego mleka, 3 x dziennie na 30 minut przed jedzeniem.

5. Mieszanka wzmacniająca organizm

D Przepis. Składniki:                                                                                    

orzechy —100 g                                                                                                   

morele —100 g                                                                                                         

rodzynki —100 g                                                                                                          

śliwki suszone —100 g                                                                                       

słonecznik —100 g                                                                                                          

miód —100 g                                                                                                              

cytryna ze skórką —2 szt.

Wszystkie produkty zmielić w maszynce do mielenia, dodać 100 g miodu. Wszystko dobrze wymieszać. Włożyć do szklanego naczynia, przykryć pokrywką. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Stosowanie: dzieci — 1 łyżeczka od herbaty 1 x dziennie.

dorośli — 2-4 łyżeczki od herbaty w ciągu dnia.

6. Ci którzy cierpią z powodu dolegliwości układu sercowo -naczyniowego, pokarmowego, oddechowego itd. Wieczorem przygotujcie sobie szklankę wody i przykryjcie ją serwetką. Rano, zaraz po przebudzeniu (przed 7.00 czasu lokalnego) weźcie tę szklankę do jednej ręki, a do drugiej pustą. Na stole powinna stać jeszcze duża filiżanka.

Szklankę z wodą podnoście jak najwyżej nad filiżanką, jednocześnie przelewając wodę do pustej szklanki. Powtórzcie tę czynność 30 razy. Początkowo woda będzie się rozchlapywać na boki, a potem wszystko będzie w porządku. Wodę, która pozostanie w szklance należy wypić malutkimi łyczkami. Zadziwiające, ale w ten sposób pozbędziecie się bólu głowy, mdłości i innych dolegliwości. Oczywiście nie zaszkodziłoby kapnąć do pozostałej wody 5-10 kropel nadtlenku wodoru, który jest nie tylko źródłem czystej wody, ale i tlenu atomowego.

7. POŻYWNA ZUPKA REGENERUJĄCA NA ŚNIADANIE:

Jedząc regularnie taką zupę zobaczycie bardzo szybko efekty.

– do około 1,5 litra wody dodać szczyptę kurkumy ,

– 2 łyżki kaszy jaglanej ,

– 3 łyżki płatków owsianych ( płatki owsiane niestety zakwaszają więc wrzucamy po prostu więcej kaszy jaglanej zamiast )

– imbir na końcu łyżeczki ,

– sól do smaku ,

Gotować ok. 30 min , a potem dodać

– łyżeczkę soku z cytryny ,

– 5 orzechów włoskich (NAMOCZONYCH PRZEZ NOC)

– łyżeczka rodzynek

Gotować ok. 10 min, a potem dodać masło i miód do smaku-gotować ok 1 minutę.

8. Pszenica – odżywia serce, wzmacnia nerki, rozprasza gorąco, łagodzi pragnienie, zatrzymuje krwotoki. Oprócz serca leczy śledzionę, nerki, jelito grube, wątrobę.

9. Stopniała woda zachowuje swą formę strukturalną przez dobę i bardzo dobrze, jeśli będzie tam pływał jeszcze kawałeczek lodu. Zaobserwowano, że jeśli zacznie się stosować taką wodę z domieszką soli, to przykładowo po kilku dniach zauważa się znaczne polepszenie stanu zdrowia, podniesienie wydajności pracy i skrócenie czasu snu. W celu pozbycia się obwisania skóry na szyi i twarzy masujcie ją osoloną wodą z kawałkami lodu. Następnie, nasączywszy ręcznik osoloną wodą, weźcie go dwoma rękami za końce i uderzajcie się po policzkach, szyi i podbródku, napinając go i rozluźniając.

Jeśli taki roztwór będziecie wcierać w skórę całego ciała, bardzo szybko pozbędziecie się bólu w okolicy serca, różnych wysypek skórnych, żylaków, zmarszczek i bólu korzonków, a ciśnienie się unormuje. Po wcieraniu należy położyć się spać, a rankiem, po porannej gimnastyce, koniecznie wziąć naprzemienny prysznic – swego rodzaju masaż drobnych naczyń krwionośnych, kapilar, od których za-leży nasze życie.

10. Lek obniżającym ciśnienie krwi Ziele nostrzyka

11. Eliksir Młodości – Oczyszczanie Jelit

szklanka soku z marchwi

szklanka soku z buraka
szklanka soku z rzepy na 1 litr wódki

szklanka miodu i wymieszać zamknąć na 2-3 dni.
Można dodać -3 cytryny –sok

 – 2-3 łyżki na czczo trzy razy dziennie.
w ciągu kilku dni zachodzi potężne
oczyszczanie jelit

 – 2-3 Łyżki Na Czczo Trzy Razy Dziennie.
W Ciągu Kilku Dni Zachodzi Potężne
Oczyszczanie Jelit

12. Kuracja Garsona –  lewatywa z kawy organicznej i picie soków 0.3-05 l dziennie –świeżo wyciśniętych.

Jak zrobić kawę – lewatywę-

litr wody destylowanej wlewamy do garnka – gotujemy , wsypujemy 3 łyżki mielonej kawy , po kilku minutach wyłączamy ogień i przykrywamy garnek , zostawiamy kawę na 15 min pod przykryciem do ostygnięcia

– przecedzamy  kawę do naczynia  z miarką i możemy uzupełnić wodą wyparowaną kawę

 – lewatywę robi się w relaksacyjnej atmosferze, po wystygnięciu kawy do temperatury ciała , wlewamy ją do zbiornika irygatora

 – odblokowujemy wężyk aby usunąć z niego powietrze , zatykamy żeby nie wypłynęła kawa –  wkładamy do odbytu i mniej więcej 20 min schodzi kawa.

czekamy 12-15 min z płynem w okrężnicy – w tym czasie wątroba uwalnia do okrężnicy toksyny.

13. CO SPOŻYWAĆ I KIEDY  – PORY DNIA POSIŁKÓW

1.sok, 2. surówka, 3. drugie danie – przed południem węglowodany (kasza, ziemniaki, warzywa, owoce, tzn. produkty pochodzenia roślinnego), po południu białka (ryby, biały ser -produkty pochodzenia zwierzęcego).

Najlepiej jeść 2 razy dziennie. Jeżeli jest się głodnym- można jeść warzywa, owoce lub pić herbatę z liści malin, jeżyn, brzozy, czarnej porzeczki (4 – 6 szklanek dziennie).

Koniecznie nauczyć się wolno przeżuwać (zdrowi 25 -30 razy, chorzy 50 – 70 razy)każdy kęs.

14. Marchewka jest bardzo bogata w wapń

Sok z marchewki wymieszany z zieleniną jest bardzo dobry w uzupełnianiu wapnia

15. Jedzmy powoli (Chińczycy mówią „jedz to co masz pić, pij to co masz jeść). W Szwajcarii jest klinika, w której leczą około 47% chorób gastrycznych samym przeżuwaniem (30/40 razy jeden kęs). Trawienie i odkwaszanie pokarmu (szczególnie zbóż) zaczyna się w ustach, ślina jest najsilniejszym lekarstwem zasadotwórczym, później sok z białej kapusty i proso.

16. Utrzymujcie organizm jako zasadotwórczy, unikniecie pasożytów, wirusów i innych.